چیزی به نام حذف شدن (delete) در اینترنت وجود ندارد!!!

ترجمه و بازنویسی : بابک فخریلو

پیش از خواندن این مقاله :
خوب من و خیلی های دیگه قبلا نسبت به عملکرد شبکه های اجتماعی پیش از این هشدار داده بودیم . این مقاله که از بخش تکنولوژی سایت یاهو گرفته شده زنگ خطر خوبیه برای اون افرادی که بیش از اندازه به شبکه های اجتماعی اعتماد دارن . در ضمن توی این مقاله یه مساله خیلی جالب که برای خودم بارها سوال بود رو یاد گرفتم .

همیشه نوشتن درباره تحقیقی که خودتون هم می تونید  انجامش بدید کار جالبیه .

مثلا این یکی را ببینید :
یک عکس بگیرید و به facebook آپلودش کنید  ، بعد از یک یا چند روز ، به URL تصویر توجه کنید .(خود تصویر نه صفحه ای که عکس در آن نمایش داده می شود .) ، سپس آن را حذف کنید .یک ماه بعد برگردید و ببینید که لینک کار می کند یا نه . جواب این است : بله کار می کند .

این ماجرا فقط برای فیس بوک نیست .محققان در دانشگاه Cambridge دریافته اند که تقریبا نیمی از سایت های شبکه اجتماعی تصاویر را به این زودی ها که کاربر درخواست حذف آن را می دهد ، حذف نمی شوند . به طور کلی ، سایت هایی چون Flickr که با تصویر سر و کار دارند ، در این تحقیق بسیار سریع تر نسبت به درخواست کاربر برای حذف کامل تصویرعمل می کنند .

حالا سوال اینجا است که چرا تصاویر حذف شده برای مدت طولانی باقی می مانند ؟ مشکل ، مربوط به شیوه ذخیره شدن آن ها در سایت های بزرگ است می دانید که رایانه شخصی شما تنها یک کپی از فایل را نگهداری می کند ، . { این بخش مقاله برای من مدت ها سوال بود}  اما سایت هایی با خدمات گسترده چون Facebook ، برای مدیریت و توزیع داده ها ، وابسته به شبکه هایی که content delivery نامیده شوند ، هستند .این  سیستم پیچیده ای است که در آن داده ها در چند intermediate devices کپی می شوند ، تا سرعت دسترسی همزمان میلیون ها کاربر به یک فایل ، افزایش پیدا کند . اما از آنجایی که تغییرات از میان CDN به سرعت بازتاب داده نمی شوند ، کپی های دیگر فایل ممکن است برای روزها یا هفته ها باقی بمانند .

البته ، وقتی تصویری از صفحه شبکه اجتماعی چون فیس بوک حذف می شود ، شانس حذف دائمی آن بیشتر می شود .سیستم caching گوگل در بایگانی کردن کپی های محتوای وب ، مدت ها پس از حذفشان ، بسیار موثراست .هرکسی که با جست و جوی تصویری گوگل کار کرده باشد ، می داند که اگر تصویری که دنبالش می گردد مدت ها پیش حذف شده باشد ، thumbnail آن برای ماه ها در گوکل باقی خواهد ماند .

یک نکته خیلی مهم  : تصاویری دارید که نمی خواهید دیگران ببینند ؟ خیلی ساده است ، آن ها را آپلود نکنید .

منبع : بخش تکنولوژی سایت یاهو

Advertisements

دربارهٔ Persian Developer

I Love Developing applications

Posted on مه 24, 2009, in وب, وب 2.0, امنیت and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 دیدگاه.

  1. bah bah ..!!! intori ke kheyli faje ast …!!!

  2. akhe in aksa be che darde ona mikhore ke inghadr zahmat mikeshan:D

  3. تو دانشگاه بهتون میگم … حتما یادتون باشه

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: