راه های ساده و سریع برای کنترل حریم خصوصی در Facebook

بازهم دارم در مورد حریم خصوصی تو فیس بوک مطلب ترجمه می کنم و تو وبلاگ منتشر می کنم، اما بعد از مدت ها. و البته این نشون میده که هنوز هم این مساله دغدغه ی من هستش.

بابک فخریلو

تنظیمات حریم خصوصی در Facebook به خاطر چیدمانی که دارند، گیج کننده هستند، و همیشه تنظیمات مشابه در منوهایی کاملا متفاوت قرار می گیرند و پیش فرض شان هم این است که همه  ی اطلاعات شما به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شود. اطمینان از این که اطلاعات را فقط با افرادی که واقعا مد نظرتان هست، به اشتراک می گذارید، می تواند سخت باشد، و اگر مراقب نباشید، Facebook حتی خودش یک سری تنظیمات ویژه ای دارد که می تواند تنظیمات حریم خصوصی شما را نادیده بگیرد. خوشبختانه می توانید حریم خصوصی خود را خیلی سریع و ساده به کنترل بگیرید، به شرطی که بدانید دنبال چه هستید.

برای این که شما را کمک کنیم تا ساده و سریع بتوانید با هر صفحه از تنظیمات حریم خصوصی در Facebook کار کنید، این مقاله را آماده کرده ایم. برای هر بخش از تنظیمات حریم خصوصی، شرحی مختصر از این که به دنبال چه باید باشید، همراه با تنظیمات قابل توجهی که احتمالا باید تغییر دهید را آورده ایم. در کنار هر توضیح هم تصویری قرار داده شده که با کلیک کردن روی آن، می توانید تنظیمات متفاوت حریم خصوصی را ببینید.

حریم خصوصی پیش فرض (Default Privacy)

شرح: تنظیمات پیش فرض حریم خصوصی شما، اولین چیزی است که باید در صفحه Privacy Setting به دنبالش باشید. همچنین مهم ترین آیتم در صفحه است، چرا که کنترل می کند چه کسی می تواند محتوایی که شما به طور خودکار پست می کنید را ببیند، یا نه. Facebook سه گزینه در اینجا دارد: Pubilc (عمومی) که به هرکسی اجازه می دهد تا پست های شما را ببیند؛ Friends (دوستان) که دسترسی به محتوا را محدود به کسانی می کند که در Facebook دوست شما هستند؛ و Custom (سفارشی) که به شما اجازه می دهد تا رویکردی خاص و جزئی تر نسبت به تنظیمات حریم خصوصی خود داشته باشید.

تنظیمات مهم: برای بسیاری از کاربران، تنظیم روی Friends کافی و قابل پذیرش است، اما ممکن است بخواهید تجربه ی حالت Custom را داشته باشید و خود را با این منو بیشتر آشنا کنید (در تمامی صفحات مربوط به تنظیم حریم خصوصی، این منو یکسان است). می توانید Custom را طوری تنظیم کنید تا پست های تان صرفا برای افراد خاصی، فهرستی از افراد یا شبکه ای (خانواده/مدرسه و…) که ممکن است عضوی از آن باشید، آشکار باشد. من تنظیمات پیش فرض را روی این گذاشتم که کسانی که با دوستان من، دوست هستند هم بتوانند پست های من را ببیند.

نحوه برقراری ارتباط (How you connect)

شرح: این تنظیمات، که کنترل می کند چه کسانی می توانند اطلاعات شخصی شما را ببیند، و چه کسانی می توانند در Facebook با شما ارتباط برقرار کنند، متشکل از همان چیزهایی است که بیشتر کاربران به دیده ی تنظیمات حریم خصوصی به آن نگاه می کنند. واضح است که این تنظیمات از جمله ی مهم ترین ها در سایت هستند.

تنظیمات مهم: همه ی تنظیمات این بخش مهم هستند. این تنظیمات مشخص می کنند که چه کسی می تواند به شما درخواست دوستی بفرستد، چه کسی می تواند به شما پیام بفرستد، و چه کسی می تواند Timeline شما را ببیند. همچنین کنترل این که چه کسی می تواند آدرس ایمیل شما و تلفن شما را ببیند، در این بخش تنظیم می شود. ساختار تنظیم ها در اینجا مشابه بخش قبل است، و به سه بخش Public، Friends و Custom تقسیم شده است. باز هم به طور پیش فرض این بخش تنظیم های «قابل دسترس برای همه» یا  «دوستان افرادی که با آنها دوست هستید» را دارد، که شاید بخواهید با تغییر آنها، دسترسی ها را محدود تر کنید.

Timeline و برچسب زنی (Tagging)

شرح: این منو در بر دارنده ی تنظیمات مربوط به Timeline است، که مشخص می کند چه کسی می تواند روی Timeline شما پست کند، و چه کسی می تواند این پست ها را ببیند. به خاطر داشته باشید که به هر حال، تنظیمات اصلی مربوط به این که چه کسی می تواند Timeline شما را ببیند، در بخش How you connect تنظیم می گردد.

تنظیمات مهم: گرچه تنظیمات Timeline مهم هستند، دو تنظیم در اینجا هستند که اهمیت بیشتری دارند. اولی مربوط به تنظیمی است که ویژگی تشخیص چهره (این ویژگی سال گذشته به Facebook اضافه شد) را غیر فعال می کند. برای غیر فعال کردن، «‹Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded» را به no one تنظیم کنید؛ اگر این کار را انجام دهید، برچسب زنی تصاویر را باید به طور دستی انجام دهید. تنظیم دوم به شما اجازه می دهد تا پست های دوستان تان را که شما را در آن برچسب زده اند (Tagged)، پیش از انتشار در Facebook، بازبینی کنید. اگر نگران این هستید که انتشار یک پستی که شما هم در آن برچسب خورده اید،می تواند به ضرر شما تمام شود، «‹Review posts friends tag you in before they appear on your timeline» را به enabled  تغییر دهید و دیگر نگران نباشید.

تبلیغات، سایت ها و برنامه ها

شرح: این بخش کنترل می کند نمایه (Profile) شما و اطلاعات شخصی تان برای محیط های در تعامل با Facebook چقدر در دسترس است، که این محیط شامل برنامه های Facebook، تبلیغات سفارشی، و سایت هایی می شود که از داده های Facebook برای سفارشی سازی تجربه ی شما در کار کردن با آن وب سایت می شود. این بخش از طرفی اهمیت بسیاری بالایی دارد، چرا که اگر در مورد نابود شدن حریم خصوصی تان توسط Facebook هستید، اول تنظیمات این بخش را تغییر دهید و تقریبا بهتر است همه چیز را غیر فعال کنید.

تنظیمات مهم: همه چیز در اینجا ارزش دقت کردن را دارد، به ویژه پانل «Apps you use». در اینجا می توانید تمامی برنامه هایی که به Facebook خود افزوده اید را بررسی و حذف کنید. مراقب باشید، هر برنامه را به طور جدا باید حذف کنید، مگر این که بخواهید همگی را باهم حذف کنید، که این کار ممکن است چند دقیقه ای زمان ببرید. در تنظیمات مربوط به تبلیغات (Ads)، می توانید social ads را غیر فعال کنید و خودتان تصمیم بگیرید که آیا داده های شما برای تبلیغات شرکت های دیگر استفاده شود یا نه. در این بخش می توانید “features” را هم غیر فعال کنید که ابزاری برای شخصی سازی سریع (که داده های شما را به وب سایت های شریک Facebook می فرستد)  و جست و جوی عمومی (به کاربرانی که دوست شما نیستند اجازه می  دهد تا از طریق موتورهای جست و جو Timeline شما را ببیند، حتی اگر شما Timeline را طوری تنظیم کرده باشید که صرفا برای دوستان شما پدیدار باشد) است.

مخاطبان پست های قدیمی خود را محدود کنید

شرح: این بخش با بقیه متفاوت است. به جای این که یک پنجره ی جدید از تنظیمات باز شود، یک جعبه کوچک نمایش داده می شود که توضیحی در مورد آن داده شده، و وقتی آن را تایید می کنید، می توانید مخاطبان پست های قدیمی را محدود کنید، و Facebook هم به طور خودکار تمامی پست های شما درTimeline  را صرفا برای دوستان شما قابل مشاهده می کند. این کار وضعیت قابل مشاهده بودن پست های Timeline را به قابل مشاهده  فقط برای دوستان تغییر می دهد.

تنظیمات مهم: گزینه ی «Limited Post`» تنها تنظیمی است که در اینجا پیدا می شود. اگر بخواهید که بیشتر پست های Timeline تان عمومی باشد، می توانید این بخش را فراموش کنید، اما اگر این گزینه را فعال کنید، و خودتان به طور دستی بعضی پست ها را عمومی کنید، زمان کمتری صرف می شود تا این که بخواهید تنظیمات حریم خصوصی برای هر پست Timeline را به طور جداگانه انجام دهید.

کاربران و برنامه های غیرمجاز (Blocked People and Apps)

شرح: تنظیمات Manage Blocking به شما اجازه می دهد تا به طور گزینشی برنامه ها و کابران Facebook را از تعامل با شما، منع کنید. این تنظیمات از منع کردن کاربران به دعوت شما برای استفاده از یک بازی و برنامه شروع می شود، تا یک مانع کلی، که از هر نوع تعامل کاربران مزاحم در Facebook، جلوگیری می کند. این تنظیمات زمانی کاربرد دارد که دوستان تان یا برنامه ها بی وقفه باعث پر شدن Notification های شما می شوند.

تنظیمات مهم: تنظیم «Block User» ابزاری خیلی کاربردی است، البته اگر مزاحم زیاد دارید. مانع شدن از تمامی تعامل های یک کاربر مزاحم خیلی ساده است (یادتان نرود که این مزاحمت را به Facebook گزارش بکنید)؛ البته برای بیشتر کاربران، تنظیمات با شدت کمتر می تواند مفید باشد. برای مثال، آیا دوستی دارید که هر هفته از شما می خواهد به یک رویداد خاص بروید؟ خیلی ساده نام فرد را در بخش Block invites from وارد کنید، تا Facebook به طور خودکار هر دعوت به رویداد که از آن شخص فرستاده می شود را متوقف کند. به طور مشابه، افزودن یک شخص به فهرست افراد محدود شده، این امکان را فراهم می کند که او صرفا پست های عمومی شما را ببیند، و در عین حال از فهرست دوستان شما هم حذف نشود و باعث دلخوری های آینده نگردد.

برگرفته از:

How to Control Your Facebook Privacy Settings

دربارهٔ Persian Developer

I Love Developing applications

Posted on ژوئن 1, 2012, in حریم خصوصی and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. ۱ دیدگاه.

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: